Romana
English
 
deroni logo 60 de ani de traditie
home About Deroni Deroni Products Rice Recipes Health and Nutrition World of Rice
Untitled Document
 Tailanda
rice map

Orez thailandez cu curry

Timp de preparare: 50 minute.
Ingrediente: 200 g orez Deroni (cu bobul lung), 150 g mazare, ˝ ceapa, ˝ l supa de pui, o lingurita de curry, cuisoare, ulei de masline, foi de dafin, sare.
Mod de preparare: Se caleste ceapa taiata fin cu 2 lingurite de ulei, se adauga dafinul si cuisoarele (dupa gust). Se da focul mai tare, se prajeste usor orezul, se amesteca apoi cu mazare, putina sare si lingurita de curry. Se adauga supa fierbinte de pui pâna ce aceasta acopera amestecul si se da la cuptor la o temperatura de 180° C, timp de 30 de minute.


rice map Orez thailandez clasic

Timp de preparare: 40 minute.
Ingrediente: orez Deroni, ciuperci, ardei gras (rosu, verde), ceapa, broccoli, usturoi, ulei de masline, piept de pui, sos de soia, sos salsa (dulce+iute), morcovi.
Mod de preparare: Se fierbe orezul în apa. Pentru sos: se taie 2 catei de usturoi felii subtiri, care se calesc în putin ulei masline, timp de 2 minute; se adauga pieptul de pui taiat cubulete, adaugându-se sosul de soia si sosul salsa (dulce). Treptat se pun: un morcov taiat julien, o ceapa taiata rondele, ciupercile taiate felii. Spre sfârsit se pun ardeii taiati felii, câteva buchetele broccoli si sosul iute. Se adauga acest amestec la orezul fiert. Atentie: trebuie sa amestecati tot timpul, sa nu se prinda. Se poate acoperi cu un capac pentru ca legumele sa lase mai repede apa. Legumele trebuie adaugate în ordinea complexitatii lor de fierbere; legumele nu trebuie patrunse în totalitate, astfel se va obtine un plus de vitamine. Folosind sosurile de mai sus, nu este necesar sa puneti sare. În loc de sos iute, se poate folosi piper. Se asaza orezul pe un platou; se lasa loc în mijlocul acestuia pentru a adauga sosul de legume si puiul.


rice map

Pui thailandez cu orez

Timp de preparare: 90 minute.
Ingrediente pentru 2 persoane: 200-300 g carne de pui, orez Deroni, ulei de susan, 1-2 catei usturoi, 1-2 oua, ˝ ardei rosu si ˝ ardei galben, o rosie, un morcov mic, ceapa verde sau uscata, frunze de busuioc.
Mod de preparare: Se prajeste carnea în putin ulei si cu usturoiul, când s-a rumenit se adauga în tigaie 1-2 oua si se amesteca bine pâna s-au prajit. Se adauga orezul fiert separat.

Sfaturi:
- Reteta originala este cu orez tailandez, care este aromat, de aceea orezul trebuie sa fiarba într-o oala speciala, pentru a nu fi gatit in prea multa apa.
- Un alt truc de la tailandezi: orezul trebuie fiert doar în proportie de 90%, pentru ca înainte de fierbere se rumeneste putin prin prajire, ceea ce îl face perfect pentru a fi gatit.
- Se adauga în tigaie si orezul si se continua sa se prajeasca (la caldura mai mica), apoi se adauga dupa gust: sare, piper, putin zahar, sos de soia deschis la culoare (ar fi bine sa fie deschis pentru ca cel închis înnegreste toata compozitia); daca va place ceva mai piperat, putina pasta de ardei iute (chinezeasca), sau puneti pur si simplu ceva mai mult piper.
- Când totul este aproape gata (carnea e maronie, orezul bine prajit) se adauga legumele: ˝ ardei rosu cu ˝ ardei galben, o rosie, un morcov mic, ceapa verde sau uscata, dar în bucati mai mari, nu tocata marunt.
- Se mai adauga frunze de busuioc (la sfârsit, ca sa nu se prajeasca prea mult), dar nu este obligatoriu.
- Aceeasi reteta se poate face si din carne de porc sau de vita.


rice map Salata thailandeza cu orez

Timp de preparare: 30 minute.
Ingrediente: 40 ml ulei de masline, 1 ardei chilli rosu taiat subtire, 2 cepe taiate fin, o capatâna de usturoi pisat, o radacina de ghimbir data pe razatoare, 150 g orez Deroni (fiert si racit), 1 ardei rosu, curatat si taiat, 1 morcov taiat betisoare, 2 cepe verzi tocate, 1oo g fasole pastai taiata jumatati, 20 ml sos de soia, 30 g nuca de cocos rasa, frunze de coriandru pentru decor, sare, piper.
Mod de preparare: Încalzeste 10 ml ulei într-o tigaie înalta. Prajeste chilli-ul, ceapa, usturoiul si ghimbirul, timp de 2 minute, pâna devin moi. Adauga orezul fiert si lasa totul pe foc înca 3-4 minute. Încalzeste uleiul ramas în alta tigaie si caleste timp de 2-3 minute ardeiul, morcovul, ceapa verde si fasolea. Toarna sosul de soia în amestecul cu orez si condimenteaza cu sare si piper. La servire, garniseste-l cu legume, nuca de cocos rasa si frunze de coriandru.
Acasa | Despre | Produse | Colectia de retete | Sanatate & Nutritie | Lumea orezului