Romana
English
 
deroni logo 60 de ani de traditie
home About Deroni Deroni Products Rice Recipes Health and Nutrition World of Rice
Untitled Document
india India
rice map Orez indian cu legume yoga

Timp de preparare: : 45 minute.
Ingrediente pentru 4 portii:: 2 cani de orez Deroni, o lingura de boabe de mazare, o lingura de ciuperci, o lingura de unt, 2 dovlecei, 2 rosii, 1 morcov, Ľ legatura de telina, o ceapa, 2 cani de apa, 4 linguri de brânza rasa.
Mod de preparare: Se curata, se spala si se taie legumele (telina, morcovul si dovleceii); rosiile se taie în bucati mari, ciupercile în felii si ceapa în solzisori. Se pune unt într-o tigaie pe foc mic si se adauga ceapa, morcovul si telina. Puneti si orezul, amestecând bine, sa nu se lipeasca. Adaugati mazarea, rosiile, dovleceii si ciupercile. Se toarna apa putin câte putin si se lasa 20 de minute sa fiarba, amestecând din când în când. Între timp, se sareaza si se adauga restul de unt. Se baga în cuptor si se serveste cald.


rice map Orez in stil indian

Ingrediente:: 200 g orez Deroni, 2 linguri ulei, o lingurita seminte chimen, 100 g mazare boabe proaspata sau congelata, 500 ml apa, ˝ lingurita sare.
Mod de preparare:: Se spala orezul cel putin o data, dupa care se scurge. Se încinge uleiul într-o cratita încapatoare, cu fundul gros, dupa care se adauga chimenul. Când semintele de chimen încep sa sfârâie, se adauga orezul si se amesteca bine. Se adauga sarea, apoi apa, astfel încât orezul sa fie perfect acoperit. Daca este necesar, se pune mai multa apa (nivelul acesteia trebuie sa fie cu aproximativ 2 cm deasupra orezului). Când apa începe sa fiarba, se da focul la mic si se lasa sa fiarba mocnit 5-7 minute. În tot acest timp se supravegheaza cratita, pentru a verifica daca apa nu s-a evaporat complet. Se scot cu o lingura câteva boabe de la fundul tigaii si se verifica daca orezul s-a patruns. Când orezul este aproape gata, se adauga boabele de mazare si se acopera. Se lasa sa fiarba 2 minute, apoi se închide focul si se lasa sa stea acoperit, pentru ca aburii sa patrunda foarte bine mazarea. Se presara frunze de coriandru proaspat tocat.


rice map

Mâncare indiana de orez

Timp de preparare:: 20 minute.
Ingrediente:: 200 g orez Deroni, 200 g stafide, mazare boabe, sofran, piper alb, sare, unt, coriandru, verdeata, supa de legume strecurata.
Mod de preparare: : Se caleste orezul în unt, se adauga supa si se fierbe la foc mic. Când a fiert pe jumatate, se adauga stafidele. Apoi se adauga mazarea, fiarta sau din conserva. Se condimenteaza cu sofran, coriandru si la sfârsit se pune sare si piper dupa gust, eventual cimbru si patrunjel tocat fin.



Acasa | Despre | Produse | Colectia de retete | Sanatate & Nutritie | Lumea orezului