Romana
English
 
deroni logo 60 de ani de traditie
home About Deroni Deroni Products Rice Recipes Health and Nutrition World of Rice
Untitled Document
Retete mediteraneene
rice map Orez mediteranean

Ingrediente: 400 g orez Deroni, 100 g mazare, 100 g porumb boabe, 4 ardei grasi rosii, o ceapa rosie mica, 3 morcovi, 100 g masline verzi, lamâie, salata verde, sare, piper, 4 linguri ulei.
Mod de preparare: Fierbeti orezul în apa cu sare. Separat, fierbeti mazarea si morcovii întregi. Când sunt gata, scurgeti apa de la mazare si morcovi, pe care, dupa ce s-au racit, taiati-i cubulete. Când s-au racit toate, turnati orezul, mazarea si morcovii într-un castron mai mare de salata. Taiati ardeii marunt împreuna cu ceapa. Puneti totul în castron peste orez si adaugati porumbul si maslinele. Taiati rosiile cubulete si puneti-le peste orez. Amestecati totul, adaugând uleiul. Potriviti de sare. Se serveste cu salata.


rice map

Gyros

Timp de preparare: 60 minute.  
Ingrediente: 200 g carne de porc pentru snitel sau piept de pasare, 100 g orez Deroni, o ceapa mare, 1 catel de usturoi, o lamâie, sare, o lingurita rozmarin, 3 foi de salvie, ˝ lingurita maghiran, ˝ lingurita paprika, piper, 4 linguri ulei de masline, ˝ legatura patrunjel, o rosie mare.
Mod de preparare:Este o specialitate binecunoscuta, compusa din fâsii de carne condimentate, care se pun pe frigare si se întorc pe gratar, pentru a lasa grasimea sa se scurga. Acasa, se pot frige si în tigaie. Carnea se spala, se zvânta si se taie în fâsii groase de 0.5 cm, care se amesteca cu ceapa taiata solzisori. Se rade coaja de la lamâie si se amesteca cu usturoiul tocat fin, sare, rozmarin, maghiran si foile de salvie taiate marunt. Se lasa sa stea câteva minute amestecul, pentru a se întrepatrunde bine aromele. Se pun mirodeniile peste carne, se adauga piperul si paprika, se toarna 3 linguri de ulei si se amesteca bine. Se acopera carnea cu o folie si se lasa sa stea cel putin 30 de minute. Orezul se alege, se spala si se pune la fiert. Se încinge o lingura de ulei într-o tigaie, se pun fâsiile de carne si se amesteca pe foc 3 minute. Se toarna 5-6 linguri de apa, se micsoreaza focul si se lasa la înabusit. Separat, se amesteca orezul cu rosia taiata cubulete si se serveste carnea cu garnitura de orez, cu felii de lamâie si patrunjel.


rice map Supa greceasca cu orez

Timp de preparare: 60 minute.  
Ingrediente: 1 pachet supa concentrata, 100 g orez Deroni, 2 oua, zeama de la o lamâie, o lingurita patrunjel tocat, 1.5 l apa.
Mod de preparare: Se prepara supa si când da în clocot se adauga orezul care a fost bine spalat în prealabil si se lasa sa mai fiarba cca. 15 minute. Se bat ouale ca pentru omleta si se adauga în momentul când orezul este fiert. Se toarna treptat zeama de lamâie si se adauga patrunjelul. Se serveste fierbinte.


rice map

Pilaf grecesc

Timp de preparare
: 90 minute.  
Ingrediente: 1 pui de cca. 1 kg, 300 g orez Deroni, 3 ficatei, 4 rosii, 2 cepe, 250 g ciuperci, 6 dl apa, unt, sare, zeama de la o jumatate de lamâie.
Mod de preparare: Se taie toata carnea în bucati potrivite. Se spala ciupercile, se taie si se stropesc cu zeama de lamâie. Se aureste ceapa tocata în ulei, se pune carnea si se rumeneste potrivit pe toate partile. Se adauga rosiile taiate, se potriveste de sare si piper. Se pune putina apa calda. Când aceasta aproape s-a evaporat si carnea este gata, se pun si ciupercile. Se unge o cratita cu unt si se aseaza pe foc, se adauga orezul spalat si se amesteca cu grija. Când orezul a absorbit toata grasimea, se pune apa fierbinte si putina sare. Se da vasul la cuptor pentru 20 de minute. Se unge un vas rezistent la foc cu unt si se pune orezul, în care se înfig bucati de ficat prajit si stropit cu o parte din sosul de la mâncarea de ciuperci. Se pune orezul pe platou, lasând un gol în mijloc, în care se aseaza carnea si ciupercile. Se decoreaza cu patrunjel verde.



rice map Risotto cu dovleac

Ingrediente: 300 g de orez Deroni, 2 felii de dovleac taiate cubulete, 1 ˝ l de zeama de carne sau de legume, o ceapa, 2 linguri de ulei de masline, putin unt, ˝ pahar de vin alb sec, 4 linguri de parmezan ras, sare, piper.
Mod de preparare: Într-o cratita se pun la rumenit în ulei ceapa si orezul si se lasa câteva minute, dupa care se adauga vinul. Se adauga dovleacul si se lasa sa fiarba, adaugând câte un polonic de zeama fierbinte. Dupa ce s-au fiert si orezul si dovleacul, se stinge focul, se adauga untul si se lasa 2 - 3 minute.


 
Acasa | Despre | Produse | Colectia de retete | Sanatate & Nutritie | Lumea orezului