Romana
English
 
deroni logo 60 de ani de traditie
home About Deroni Deroni Products Rice Recipes Health and Nutrition World of Rice
Untitled Document
india China
rice map Mâncare chinezeasca cu pui, orez si ciuperci

Timp de preparare: 30 minute.
Ingrediente: o canita orez Deroni, 2 ardei grasi, 200 g ciuperci, o ceapa, condimente chinezesti, sos de soia, un piept de pui.
Mod de preparare: Într-o oala se fierbe apa cu o lingurita de ulei si sare. Dupa ce a fiert, se pune o canita de orez. Cât fierbe orezul, se dezoseaza pieptul si se taie feliute subtiri, pe care le puneti într-o farfurie în care s-au pus condimente chinezesti, 2 linguri de ulei de masline, 2 linguri de vin si sos de soia. Între timp, taiem ceapa si o calim în putin ulei. Dupa aceea, se adauga ardeiul si ciupercile, se acopera totul cu capac si se lasa sa se înabuse. Când sunt aproape gata se adauga pieptul de pui cu acel sos format. Dupa ce a fiert orezul, se scurge de apa lasata si se aseaza pe o farfurie. În mijloc asezam legumele si pieptul. Se serveste cu sos de soia pe deasupra.

rice map Orez chinezesc a la Canton

Timp de preparare: 30 minute.
Ingrediente: 4 cesti orez Deroni fiert, 4 linguri untura, 6 cârnaciori, 200 g sunca, 2 oua, o ceapa, 100 g ton, ciuperci, ceapa verde.
Mod de preparare: Se fierbe orezul în apa sarata, cu câteva ore înainte de pregatirea mâncarii. Dupa ce a fiert, se scurge si se spala cu apa rece. Cârnaciorii, sunca, ciupercile si ceapa se taie felii subtiri si se prajesc usor în untura. Se adauga putina apa calda si se lasa cratita la foc mic, sa fiarba în câteva clocote. Dupa ce sosul a scazut, se adauga orezul (încalzit în prealabil), tonul rupt în fâsii marunte si ouale batute ca pentru omleta. Se amesteca încet, lasând cratita pe foc foarte putin timp, pâna ce compozitia devine omogena. Mâncarea se serveste cu ceapa verde.

rice map

Orez chinezesc clasic

Timp de preparare: 40 minute.
Ingrediente: orez Deroni, apa, sare.
Mod de preparare: Se spala orezul în câteva ape. Se pune într-o cratita si se adauga apa rece astfel încât sa îl acopere cu cel mult 1 cm, apoi se adauga sare. Se lasa la foc iute, dar dupa ce a dat 2-3 clocote, se acopera cratita si se da la foc mic. Dupa aproximativ 25 de minute, apa s-a evaporat si orezul este fiert.



rice map Orez chinezesc cu legume

Timp de preparare: 30 minute.
Ingrediente: Orez Deroni (cu bob lung sau prefiert), ardei gras rosu, ardei gras galben, morcov, mazare, ciuperci, un ou, sare, piper, ulei de masline, sos soia.
Mod de preparare:Orezul se fierbe în apa cu sare, se scurge, se clateste cu apa rece si se lasa la scurs. Morcovul, ardeii si ciupercile se taie bastonase si feliute. Se încing trei linguri de ulei de masline în tigaie si se calesc legumele la foc mare 2-3 minute. Se adauga orezul bine scurs si se calesc împreuna înca 3 minute. Se adauga oul si se amesteca bine. Se adauga piper dupa gust si sosul de soia (dupa gust). Se serveste cald, simplu sau ca garnitura la preparate chinezesti.

rice map Orez chinezesc cu pui si legume

Timp de preparare: 40 minute.
Ingrediente: 2 cani orez Deroni, 10 linguri ulei masline sau de floarea soarelui, 5 catei usturoi, 2 ardei grasi rosii, ˝ varza alba mica, 2 morcovi mari, 400 g carne pui sau porc (macra), sos soia, 2 linguri bulion, 2-3 linguri apa, un ardei iute mai mare, sare, patrunjel.
Mod de preparare: Se fierbe orezul, se scurge si se spala. Separat, se pune uleiul într-o tigaie mai mare, împreuna cu cateii de usturoi zdrobiti, se lasa foarte putin pâna devin aurii si se adauga carnea taiata fâsii mici. Se amesteca continuu. Se lasa sa se rumeneasca si se adauga varza taiata fideluta subtire, morcovul dat pe razatoarea mare, ardeiul taiat betisoare (ingredientele ar trebui taiate cam la aceleasi dimensiuni, pentru a permite patrunderea lor destul de repede). Se amesteca tot timpul, sa nu se prinda de cratita si se lasa cam 8 minute la foc rapid. Apoi, se adauga bulionul diluat cu apa, sosul de soia (5-6 linguri mari). Se mai lasa pe foc 6 minute si se adauga ardeiul iute taiat cu tot cu nervuri (fara seminte). Cu ardeiul mai fierbe un minut si dupa se adauga orezul, tot un minut. Dupa ce se închide focul se adauga patrunjel verde tocat marunt, ˝ legatura. Legumele nu trebuie sa fie perfect prajite, ele ramân tarisoare.



rice map Orez chinezesc cu pui si bambus

Timp de preparare: 30 minute.
Ingrediente pentru 2 portii: un piept de pui dezosat, un pahar orez Deroni, ulei, o cana apa, o ceapa, 100 g bambus, 1 morcov, 1 ardei, 100 g mazare, sare, piper, gogosari acri.
Mod de preparare: Se încinge uleiul într-o tigaie. Se caleste carnea de pui pâna se rumeneste. Ceapa se taie solzisori, iar morcovul, ardeiul si bambusul se taie bucati, dupa care se calesc împreuna cu carnea si mazarea. Se adauga apa si se lasa sa se înabuse putin. Între timp, orezul se pune la fiert în apa cu sare. Se lasa sa fiarba, amestecându-se din când în când. Dupa ce este gata, se ia de pe foc si se amesteca cu puiul si cu legumele. Se sareaza si se pipereaza dupa gust. Se serveste cu gogosari acri.



rice map Cârnati afumati chinezesti cu orez

Timp de preparare: 60 minute.
Ingrediente: 500 g cârnati afumati, 500 g sunca afumata, 300 g orez Deroni, 500 g supa de legume, 3 cepe mari, 2 fire ceapa verde, 3 ardei grasi (unul galben, unul rosu, unul verde), 4 catei usturoi, 5-6 rosii, o lingurita boia, o foaie de dafin, o lingurita de scortisoara, 5 cuisoare pisate, sare, piper boabe, ulei de masline, cimbru, oregano.
Mod de preparare: Orezul se pune la fiert în apa cu sare. Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt. Se pun la calit în 3 linguri de ulei. Cârnatii se taie rondele si sunca se toaca marunt. Peste se pun ceapa si usturoiul. Rosiile si ardeii se oparesc în apa, dupa care se toaca marunt. Peste cârnati se pun ardeii. Se adauga condimentele (sare, piper, boia, cuisoare, cimbru, oregano, scortisoara si foaia de dafin). Amestecul se stinge cu supa si se mai lasa sa fiarba înabusit înca 10 minute. Se adauga orezul scurs si rosiile tocate. Se lasa la fiert 5 minute. Se serveste fierbinte, deasupra cu rondele de ceapa verde taiate foarte subtiri.


rice map Orez chinezesc cu ou si legume

Timp de preparare: 30 minute.
Ingrediente: o cana de orez Deroni, 3 oua, 100 g legume congelate, o lingurita sos de soia, sare.
Mod de preparare: Se pune la fiert cana de orez cu 3 cani de apa si sare. Dupa ce a început sa fiarba se da focul la mic si se mai fierbe în jur de 15-20 de minute. Când este aproape gata se da de pe foc si se lasa înca 10 minute, acoperit, sa se absoarba si restul de apa. Dupa cele 10 minute se amesteca cu furculita ca sa se dezlipeasca. Se bat ouale si se face o omleta. Se poate amesteca ca la jumari, sa se faca bucatele mici sau se lasa întreaga si se taie bucatele mai mici pe un tocator. Se adauga în tigaie si legumele decongelate, orezul si sosul de soia. Se mai amesteca un minut sa se încalzeasca toate.


rice map Orez chinezesc cu pui si creveti

Timp de preparare: 30 minute.
Ingrediente: o cana de orez Deroni, 200 g pui prajit, 200 g creveti prajiti, 3 linguri ulei de masline, 1 catel de usturoi, 5 fire de ceapa verde sau o ceapa mica, 50 g mazare sau fasole verde, 50 g salata, 1 ou, 2 linguri de sos de soia, un vârf de cutit de zahar.
Mod de preparare:Se pune la fiert o cana de orez cu 3-4 cani de apa si sare. Când este gata se scurge si se clateste cu apa rece. Se piseaza catelul de usturoi, se taie ceapa rondele si salata fidea. În tigaia în care s-au prajit puiul si crevetii se încinge uleiul si se pun ceapa si usturoiul. Se amesteca un minut. Se adauga puiul si crevetii calzi, se amesteca un minut. Se adauga oul batut usor si se amesteca. Se pun salata, zaharul, sosul de soia si orezul fiert. Se mai amesteca un minut si se serveste imediat.



rice map

Orez chinezesc cu ton si castraveti murati

Timp de preparare: 15 minute.
Ingrediente: un borcan castraveti murati în otet, orez Deroni, 2 conserve de ton în apa, o lamâie.
Mod de preparare:Într-o oala se pun 1 ˝ cana orez, 4 cani de apa, o lingurita de sare si se pune pe foc. Când începe sa se încalzeasca apa se urmareste orezul (gustând) sa nu fie tare înauntru, dar în continuare sa nu fie lipicios, când se simte ca nu mai este crocant se opreste focul si se pune imediat într-o sita; el nu se mai umfla la fel de tare ca înainte si, în schimb, este mai gustos si nu se lipesc boabele între ele. Se pun într-un bol mai mare 2 conserve de ton întreg, sare si castravetii murati taiati felii de aproximativ 50-60g (cât sa nu fie mai mult decât ton). Stoarceti o lamâie si amestecati cu grija sa nu pisati orezul.



rice map Orez chinezesc gratinat

Timp de preparare: 10 minute.
Ingrediente: orez Deroni, sunca presata, cascaval, ardei gras, piper alb, sare, un ou, ceapa verde.
Mod de preparare: Orezul se spala în 2-3 ape, se fierbe în proportie de 1/1 cu apa. Sunca presata se taie cuburi mici, la fel si cascavalul curatat. Ardeiul gras, dupa ce e spalat si curatat, se taie julien. Oul se face omleta si se rupe bucatele mici si se amesteca cu sunca si ardeiul gras (în foarte putin ulei). Dupa 2 minute de amestecat se adauga aproximativ un bol de orez fiert, sarea si piperul alb. Apoi se adauga cascavalul taiat cuburi mici si ceapa verde tocata foarte marunt, aproximativ un vârf de lingurita si se amesteca pâna se gratineaza.


Acasa | Despre | Produse | Colectia de retete | Sanatate & Nutritie | Lumea orezului