Romana
English
 
deroni logo 60 de ani de traditie
home About Deroni Deroni Products Rice Recipes Health and Nutrition World of Rice
Untitled Document
 Mexic
rice map Salata mexicana de orez pentru post

Timp de preparare: 10 minute.
Ingrediente:O ceasca de orez Deroni fiert în apa cu sare, o rosie taiata cuburi, un castravete mare taiat cuburi, 2 ardei grasi de diferite culori taiati fideluta, masline negre si verzi, bucati de sparanghel din conserva, otet (sau lamâie), ulei de masline, patrunjel tocat.
Mod de preparare: Orezul fiert se pune la racit în frigider. Între timp se taie toate legumele, se prepara sosul de salata si se amesteca toate, se asezoneaza dupa gust cu piper, dupa ce s-a racit si a patruns gustul de la ingrediente în orez. Se pastreaza în frigider si se manânca rece. Ca salata de vara, i se adauga sardele cu tot cu uleiul din conserva, ansoa sau peste afumat. Se serveste ca cina în zilele de vara sau ca felul întâi la prânz.


rice map Orez mexican

Timp de preparare: 45 minute.
Ingrediente: 200 g orez Deroni (cu bobul lung), 2 rosii oparite si taiate bucatele, 4 catei de usturoi, un morcov, un ardei gras, 200 ml supa de legume, ulei, sare, piper, coriandru.
Mod de preparare: Orezul se fierbe si se lasa sa se scurga. Rosiile oparite si fara pielita împreuna cu ceapa taiata bucati si usturoiul se fac piure. Morcovul se taie rondele subtiri, iar ardeiul gras se taie feliute subtiri. Într-o tigaie, uleiul se încinge si se pun orezul si morcovul rondele. Se lasa la calit câteva minute. Se adauga piureul din rosii, ceapa si usturoi, ardeiul gras si 200 ml supa de legume si se lasa la fiert pâna scade, cca. 20-25 minute la foc potrivit. Se serveste cu coriandru tocat (sau patrunjel) si crutoane calite în unt .


rice map Sote mexican de fructe de mare pe pat de orez

Timp de preparare: 25 minute.
Ingrediente: fructe de mare în amestec, congelate, orez Deroni cu bobul lung, unt, capere murate, suc de lamâie proaspata, vin alb demisec, suc de rosii, oregano, usturoi tocat marunt, ceapa tocata marunt, masline negre fara sâmburi, lamâi, sare, piper alb.
Mod de preparare: Fructele de mare se soteaza (asa congelate cum sunt) într-o tigaie cu unt, ceapa, usturoi, oregano, capere. Când s-au înmuiat, se stinge preparatul cu putin vin alb si se adauga sucul de rosii, sucul de lamâie, sarea. Se amesteca si se mai lasa sa se îngroase sosul. Se fierbe orezul, folosind proportia de ˝ (la o cantitate de orez se pun 2 cantitati de apa). Se amesteca cu putina sare si piper alb. Preparatul se serveste astfel: pe mijocul farfuriei se pune un pat de orez fiert (folosind un cerc de inox de marime potrivita). Deasupra se pune sote-ul de fructe de mare, sub forma de cuib. De jur-împrejur se orneaza preparatul cu rondele de lamâie, masline feliate si patrunjel tocat.
 


rice map Crochete mexicane de orez

Timp de preparare: 60 minute.
Ingrediente: 200 g orez Deroni cu bobul lung, 2 oua, 100 g parmezan, 50 g cascaval de oaie, 200 g faina, 20 cl ulei, o lingura de supa de smântâna groasa, o lingura de supa de pesmet, o lingurita de nucsoara rasa, sare, piper.
Mod de preparare: Puneti sa fiarba orezul în apa sarata. Strecurati-l si dati-l deoparte. Radeti parmezanul si cascavalul. Într-un castron, bateti ouale ca pentru omleta, apoi încorporati în ele orezul fiert si cele doua feluri de cascaval. Sarati, piperati, adaugati nucsoara, pesmetul si smântâna. Amestecati bine compozitia, apoi formati din ea mici crochete. Tavaliti-le prin faina. Încingeti uleiul într-o tigaie si puneti crochetele sa se prajeasca. Serviti-le fierbinti, acompaniate de o salata de legume.


rice map Galuste mexicane de orez prajite

Timp de preparare: 60 minute.
Ingrediente
: 50 g stafide, 2 linguri vin dulce, 750 ml lapte, ˝ lingurita sare, 250 g orez Deroni (cu bobul rotund), o portocala, 2 oua, 2 linguri unt, o lamâie, 70 g zahar, 50 g migdale zdrobite, o lingura faina, ulei (unt) pentru prajit, zahar farin pentru pudrat.
Mod de preparare: Se înmoaie stafidele în vin si se lasa sa stea asa toata noaptea. Se pune pe foc laptele cu sare si când da în clocot, se toarna orezul (putin câte putin, ca la mamaliga pripita). Se lasa sa se umfle, la foc mic, amestecând întruna, dupa care se pune deoparte sa se raceasca. Se rade coaja de portocala si de lamâie, si se încorporeaza în orez. Apoi se adauga galbenusurile, untul, 50 g zahar, migdalele zdrobite si stafidele cu vin cu tot si se amesteca bine. Se bat albusurile spuma, se adauga 20 g de zahar si faina si se încorporeaza în orez. Se încinge bine uleiul sau untul (la 170°), se ia câte o lingura de orez (cât o galusca), se împinge cu o alta lingura în grasimea încinsa si se prajeste pâna ce se rumeneste frumos. Galustele rumenite se scurg pe hârtie absorbanta, se aseaza pe un platou si se pudreaza cu zahar.


rice map Orez mexican cu ficatei

Timp de preparare: 30 minute.
Ingrediente
: 4400 g de orez Deroni, 150 grame de ficatei de pui, o ceapa mica, 3 linguri de ulei de masline, o lingurita de unt, vin rosu, 2 linguri de suc de rosii, sare.
Mod de preparare: Se taie ficateii în bucati mici, se spala si se curata. Apoi, ceapa se taie marunt si se frige în ulei. Se adauga ficateii si se lasa pâna când vor prinde putina culoare. Se stropeste cu vinul rosu si se lasa sa se evapore. Se pune sucul de rosii, se sareaza si se lasa 10 minute. Între timp, se fierbe orezul. Se amesteca cu ficateii, se adauga untul si se amesteca bine.



rice map Orez mexican cu lapte si ou

Timp de preparare: 15 minute.
Ingrediente: 125 g de orez Deroni, 100 g de zahar, ľ l de lapte, 20 g de unt, 3 galbenusuri de ou, scortisoara, coaja de la o portocala.
Mod de preparare: Se fierbe orezul timp de 3 minute în apa si se spala apoi cu apa rece. Se pune la fiert laptele cu scortisoara si coaja de portocala, dupa 5 minute se adauga orezul; dupa ce au trecut 10 minute se pune zaharul si se lasa sa fiarba pâna ce orezul este moale si cremos. Se bat usor galbenusurile si se adauga când s-a luat orezul de pe foc si la fel si untul; se amesteca bine si se împarte în farfurii.


rice map Orez mexican alb

Timp de preparare: 60 minute.
Ingrediente: 2 cani de orez Deroni, 5-6 catei de usturoi, spaghetti, sare
Mod de preparare: Se rup pastele în bucatele mai mici (cam în trei) si se pun în ulei încins. Imediat se adauga usturoiul taiat în cubulete. Se lasa pâna se înnegresc pastele, dupa care se adauga orezul si se lasa 30 de secunde. Se adauga apa (în cantitate dubla fata de orez). Se serveste ca garnitura.

rice map Paella

Ingrediente: 2 pahare cu orez Deroni, o ceapa medie, 1 morcov, fructe de mare, mazare, porumb, o conserva de ciuperci, sare, piper, oregano, curry, ulei de masline.
Mod de preparare: Se pun într-o oala, cu putin ulei: ceapa taiata marunt, morcovul dat pe razatoare, ciupercile si orezul. Se lasa cca. 5 minute pâna se rumenesc, se adauga fructele de mare si 4 - 5 pahare de apa. Se condimenteaza cu sare, piper, oregano, curry si se lasa la foc mic pâna este fiert orezul. Se serveste calda.


Acasa | Despre | Produse | Colectia de retete | Sanatate & Nutritie | Lumea orezului